Verenigd Koninkrijk 1967. Thriller van Franklin J. Schaffner. Met o.a. Yul Brynner, Britt Ekland, Clive Revill, Anton Diffring en Moira Lister.

VPRO Cinema

Oosteuropese geheime diensten hebben een ingenieus plan bedacht. Ze vermoorden de zoon van CIA-agent Brynner en laten het lijken op een ski-ongeluk. Brynner komt naar Oostenrijk voor de begrafenis. Hij vindt de omstandigheden van zijn zoons dood verdacht. De verrukkelijke spionne Ekland moet hem in een hinderlaag lokken. De bedoeling is Brynner uit te schakelen en te vervangen door een dubbelganger, die dan in de CIA moet infiltreren. Goede spionagethriller, waarin het er af en toe hard toegaat. Gebaseerd op de door Frank Tarloff en Alfred Heynes bewerkte roman Legacy Of A Spy van Henry S. Maxfield. Knap gefotografeerd in een sprookjesachtig ski-oord door Denys Coop. Brynner is uitstekend in zijn dubbele rol en Ekland blijft een lust voor het oog.

credits

Regie:
Franklin J. Schaffner
Cast:
Yul Brynner, Britt Ekland, Clive Revill, Anton Diffring, Moira Lister, Lloyd Nolan, George Mikell, Brandon Brady, Julia Arnall, David Bauer
Muziek:
Ernie Freeman
Jaar:
1967
Alt. titels:
Double Man, The, Der doppelte Mann
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Spionage
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Double Man (1967) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken