Italiƫ 1953. Sportfilm van Mario Camerini. Met o.a. Raf Vallone, Cosetta Greco, Elena Varzi, Marcello Mastroianni en Franco Interlegghi.

VPRO Cinema

Een voetbalclub rekent op de capaciteiten van zijn midvoor voor de beslissende wedstrijd, maar diens materialistische vriendin oppert het voorstel om tegen forse betaling een verlies te provoceren. Hij geeft haar de bons, maar hun gesprek is afgeluisterd door een supporter, die meent dat zijn slechte conditie tijdens de wedstrijd toch gefingeerd is. Hoewel er in het voetbal sindsdien veel veranderd is en de wedstrijd voor hedendaagse liefhebbers uiterst tam aandoet - ook omdat de acteurs geen echte voetballers zijn en het gebruik van stands-ins nogal doorzichtig is - heeft de film alleen voor de sportfanaten nog iets aantrekkelijks, want de dramatische verhaalslijntjes zijn niet meer dan een magere tijdvulling.

credits

Regie:
Mario Camerini
Cast:
Raf Vallone, Cosetta Greco, Elena Varzi, Marcello Mastroianni, Franco Interlegghi, Paola Stoppa, Erno Crisa, Enrico Vlarisio, Marisa Merlini, Galeazzo Benti
Muziek:
Alessandro Cicognini
Jaar:
1953
Alt. titels:
Eroi della domenica, Gli
Genres:
Sportfilm
Landen:
Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Gli Eroi della domenica (1953) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken