Duitsland 1988. Drama van Helma Sanders-Brahms, Helke Sander, Margarethe von Trotta en Christel Buschmann. Met o.a. Ulrich Tukor, Danuta Lato, Gabriela Herz, Eva Mattes en Barbara Auer.

VPRO Cinema

Episoden-film gemaakt door vier (toen nog) Westduitse regisseuses. Felix een man van een jaar of dertig, is door zijn vriendin verlaten. In ER AN ENDE voert hij uitgebreide telefoongesprekken met ene Karin. Uit frustratie ventileert hij typische mannenmeningen over vrouwen. Scenario van regisseuse Sanders-Brahms en camerawerk van Frank Br[KA3]uhne. In MU[KL29] ICH AUFPASSEN leert hij van twee vrouwen de kunst van zelfbeheersing. Scenario van regisseuse Sander en Silvo Lathela en camerawerk van Martin Gressmann. In EVA heeft hij een ontmoeting met een lotgenote (Scenario van regisseuse Von Trotta en camerawerk van Franz Rath) en in ARE YOU LONESOME TONIGHT stort hij zich in het nachtleven van Hamburg. Scenario van regisseuse Buschmann en camerawerk van Mike Gast. Redelijk onderhoudend met af en toe aanleiding voor een glimlach. Tukor speelt zijn rol leuk.

credits

Regie:
Helma Sanders-Brahms, Helke Sander, Margarethe von Trotta, Christel Buschmann
Cast:
Ulrich Tukor, Danuta Lato, Gabriela Herz, Eva Mattes, Barbara Auer, Annette Uhlen, August Zirner, Sabine Kretschmer, Ulrich Tukur
Scenario:
Helma Sanders-Brahms, Helke Sander, Margarethe von Trotta, Christel Buschmann
Muziek:
Gluck, Beethoven, Elvis Presley, Christoph Willibald Gluck
Jaar:
1988
Alt. titels:
Er am Ende, Muß ich aufpassen, Eva, Are You Lonesome Tonight
Genres:
Drama, Komedie, Erotiek
Trefwoorden:
Episodenfilm, Sociaal drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Felix (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken