Mexico 1955. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Ernesto Alonso, Miroslava Stern, Rita Macedo, Ariadna Welter en Leonor Llausás.

VPRO Cinema

Archibaldo de la Cruz, is een typisch verwend rijkeluiszoontje, die denkt dat hij met behulp van zijn muziekdoos al zijn wensen in vervulling kan laten gaan. Hij wenst de dood van zijn gouvernante, en onmiddellijk wordt zij door een kogel getroffen. Wanneer hij op latere leeftijd bij een antiquair zijn oude speeldoos terugkoopt komen nogal gewelddadige herinneringen en visioenen bij hem boven. Buñuel was één van de meesters van het scheppen van een fantastische droomwereld. Hij maakte van het boek van Rodolfo Usigli een prachtige surrealistische film, een van de beste uit zijn Mexicaanse tijd. Het camerawerk is van Augustin Jiménez. Ook bekend als LA VIDA CRIMINAL DE ARCHIBALDO DE LA CRUZ. THE CRIMINAL LIFE OF ARCHIBALDO DE LA CRUZ en REHEARSAL FOR A CRIME.

credits

Regie:
Luis Buñuel
Cast:
Ernesto Alonso, Miroslava Stern, Rita Macedo, Ariadna Welter, Leonor Llausás, Rodolfo Landa
Scenario:
Eduardo Ugarte, Luis Buñuel
Productie:
Roberto Figueroa
Camera:
Augustin Jiménez, Agustín Jiménez
Muziek:
Jorge Pérez Herrera, Jorge Pérez
Jaar:
1955
Alt. titels:
Vida criminal de Archibaldo de la Cruz, La, Criminal Life of Archibaldo de la Cruz, The, Rehearsal for a Crime, The Criminal Life of Archibaldo de la Cruz, Das verbrecherische Leben des Archibaldo de la Cruz
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Mexico

op televisie
0 uitzendingen

Ensayo de un crimen (1955) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken