Italiƫ 1947. Avonturenfilm van Mario Camerini. Met o.a. Amedeo Nazzari, Irasema Dilian, Vittorio Gassman, Cesare Danova en Olga Solbelli.

VPRO Cinema

Piotr Andrejevich Grimev (Danova), de leider van kozakken, komt in opstand tegen tsarina Catharina de Grote (Solbelli), een revolte die de liefde van kapiteinsdochter Mascia (Dilian) voor haar gezagsgetrouwe vader (Silvani) fataal dreigt te be[KA3]invloeden. Sfeervol gemaakte verfilming van de roman uit 1836 [KL]De kapiteinsdochter[KLE] van Alexander Sergejevitsj Poesjkin (1799-1837) met goed spel, vooral in de bijrollen. Opnieuw gefilmd als LA TEMPESTA (1958) van Aleberto Lattuada met Gassman, die hier de rol van de verrader Svabrin speelt, in andere rol, die van de openbare aanklager, en meer accent op spektakel. Het scenario is van M. Camerini, M. Monicelli, C. Musso en I. Perilli, allemaal heren die hun voornamen afkortten met initialen zoals gebruikelijk was bij sovjetfilms. Het camerawerk is van Aldo Tonti. Mono.

credits

Regie:
Mario Camerini
Cast:
Amedeo Nazzari, Irasema Dilian, Vittorio Gassman, Cesare Danova, Olga Solbelli, Ave Ninchi, Carlo Ninchi, Aldo Silvani, Folco Lulli, Gualtieri Tumiati
Scenario:
M. Camerini
Camera:
Aldo Tonti
Muziek:
Ferdinando Previtali
Jaar:
1947
Alt. titels:
Figlia del capitano, La, Captain's Daughter, The
Genres:
Avonturenfilm, Romantiek, Historische film
Trefwoorden:
Kostuumdrama, Avonturenfilm, Romantisch drama
Landen:
Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

La figlia del capitano (1947) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken