Verenigde Staten 1975. Thriller van David Greene en David Green. Met o.a. Jim Hutton, David Wayne, Ray Milland, Kim Hunter en John Hillerman.

VPRO Cinema

Wanneer een mode-ontwerper wordt vermoord, helpt de beroemde detective Ellery Queen (Hutton) zijn vader, politie-inspecteur Richard Queen (Wayne), bij de oplossing van de zaak. Sympathiek opgebouwde maar traditionele pilot voor een nieuwe reeks rond de tijdloze held. De film zelf baadt in de sfeer van de jaren veertig, en Hutton is een aanvaardbare Queen. Hij zou de rol trouwens een seizoen lang spelen in de tv-serie. In deze pilot wordt hij omringd door topsterren als Milland, Hunter en Hillerman. Het scenario werd geschreven door Richard Levinson en William Link, en het is gebaseerd op Queens roman The Fourth Side Of The Triangle. Geen hoogvlieger, wel goede ontspanning. Het thema dat Elmer Bernstein voor de film componeerde, werd tevens gebruikt in de reeks. Camerawerk van Howard Schwartz. Deze pilot werd later in roulatie gebracht als ELLERY QUEEN: TOO MANY SUSPECTS.

credits

Regie:
David Greene, David Green
Cast:
Jim Hutton, David Wayne, Ray Milland, Kim Hunter, John Hillerman, John Larch, Tim O'Connor, Monte Markham, Nancy Mehta, Gail Strickland, Tom Reese, Vic Mohica
Scenario:
Richard Levinson
Camera:
Howard Schwartz
Muziek:
Elmer Bernstein
Jaar:
1975
Alt. titels:
Ellery Queen: Too Many Suspects, Too Many Suspects
Genres:
Thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Ellery Queen (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken