The Evil of Frankenstein

1964, Freddie Francis, 84 minuten

Verenigd Koninkrijk 1964. Horror van Freddie Francis. Met o.a. Peter Cushing, Peter Woodthorpe, James Maxwell, Sandor Elès en Steven Geray.

VPRO Cinema

Na tien jaar komt Baron Frankenstein-Cushing terug naar het dorp waaruit hij destijds verbannen werd wegens zijn experimenten. Hij vindt het monster terug, ingevroren in het ijs en brengt het terug tot leven. Een hypnotiseur, die verbannen werd door de burgemeester, gebruikt het monster om zich te wreken. Na REVENGE OF FRANKENSTEIN, is deze derde Hammer-sequel wel een ontgoocheling, maar in de dorpsscènes en in zijn manier van benadering van het monster, kan men in Francis reeds de toekomstige cameraman van THE ELEPHANT MAN herkennen. Cushing wordt omringd door een reeks acteurs waar het talent niet bepaald vanaf straalt. Bestaat ook in een video-versie van 97m, met extra métrage, gefilmd door Anthony Nelson-Keys, maar dat maakt de film niet beter. Scenario van John Elder. Gevolgd door FRANKENSTEIN CREATED WOMAN.

credits

Regie:
Freddie Francis
Cast:
Peter Cushing, Peter Woodthorpe, James Maxwell, Sandor Elès, Steven Geray, Maria Palmer, William Phipps, Kiwi Kingston, Duncan Lamont, Katy Wild, Timothy Bateson
Scenario:
John Elder
Camera:
Anthony Nelson-Keys
Muziek:
Don Banks
Jaar:
1964
Alt. titels:
Evil of Frankenstein, The
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Monsterfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

The Evil of Frankenstein (1964) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer