Verenigde Staten 1942. Mysterie van Fred Zinnemann. Met o.a. Ann Harding, Edward Arnold, Donna Reed, Stephen McNally en Reginald Denny.

VPRO Cinema

De blinde detective Arnold helpt een meisje en haar stiefmoeder die betrokken zijn bij de moord op een acteur. Hij ontdekt dat de verloofde van het meisje een nazi-spion is, die samen met een bende samenzweerders de Amerikaanse samenleving wil ondermijnen. Spannende, originele en goedgemaakte thriller met uitstekend spel. De kijker van nu zal zich weinig betrokken voelen bij de nazi-achtergronden van het verhaal, maar toch vol spanning blijven kijken. Guy Trosper en Howard Emmett Rogers bewerkten de roman Odor Of Violets van Bayard Kendrick. Aan de camera stonden Robert Planck en Charles Lawton. Arnold zou in 1945 de rol van de blinde detective Duncan Maclain opnieuw vertolken in THE HIDDEN EYE.

credits

Regie:
Fred Zinnemann
Cast:
Ann Harding, Edward Arnold, Donna Reed, Stephen McNally, Reginald Denny, Rosemary DeCamp, Mantan Moreland, Horace McNally, Allen Jenkins, Stanley C. Ridges, John Emery, Erik Rolf, Katherine McNaily
Muziek:
Lennie Hayton
Jaar:
1942
Alt. titels:
Fred Zinnemann-cyclus: Die Spur im Dunkel
Genres:
Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Spionage, Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Eyes in the Night (1942) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken