Frankrijk 1983. Drama van Paul Vecchiali. Met o.a. Danielle Darrieux, Hélène Surgère, Françoise Lebrun, Nicholas Silberg en Giselle Pascal.

VPRO Cinema

Een vrouw wier echtgenoot als Pétain-sympathisant na WOII is gedood, keert na jaren terug in Toulon om zich te wreken op degenen die haar destijds uit haar huis verdreven, maar confrontaties met haar zuster en nicht doen haar aan zichzelf twijfelen. De dwarse en marginale regisseur - een levenslange fan van Darrieux - geeft zijn idool de rol van zijn eigen moeder en wordt daarvoor beloond met opmerkelijk spel. De episodische opbouw van losse ontmoetingen en gesprekken geeft ook aan het spel van de andere actrices meer dramatiek dan de tekst aandraagt en het fantasierijke muzikaal intermezzo door Darrieux past wel in het eerbetoon, maar is inhoudelijk misplaatst. Het politiek revisionisme is in deze film interessant en discutabel.

credits

Regie:
Paul Vecchiali
Cast:
Danielle Darrieux, Hélène Surgère, Françoise Lebrun, Nicholas Silberg, Giselle Pascal, Micheline Presle, Sonia Savange, Christine Laurent, Max Naldini
Muziek:
Roland Vinvent
Jaar:
1983
Genres:
Drama, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

En haut des marches (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken