Frankrijk 1984. Komedie van Otar Iosseliani. Met o.a. Pascal Agier, Alexis de Montaigu, Gaspard Flori, Emilie Aubry en Peter Cloos.

VPRO Cinema

Deze film kan onmogelijk samengevat worden omdat het een verzameling is van schetsen waarin tal van mensen elkaar tegenkomen, bij elkaar intrekken of elkaar voorgoed verlaten: een wapenhandelaar, clochards, naïve idealisten, kinderen, prostitueés, terroristen, dieven enz. De karaktertypes zijn sympathiek, het script lijkt op een muzikale fuga en is bovendien heel precies. De rode draad is de betrekkelijkheid van mensen, dingen en gebeurtenissen. Ongetwijfeld een zeer belangrijk werk van deze regisseur - hij kreeg de prijs in Venetieë niet voor niets - en bovendien mag het gelden als een schoolvoorbeeld hoe je een film moet maken. Om een dergelijke film te evenaren zou men moeten teruggrijpen naar het werk van de Pool Wojtiech Has die op meesterlijke wijze net zo gecompliceerde constructies in beeld aaneen weet te rijgen.

credits

Regie:
Otar Iosseliani
Cast:
Pascal Agier, Alexis de Montaigu, Gaspard Flori, Emilie Aubry, Peter Cloos, Maïté Nahyr, Julie Aubier, Baptiste Blancet, Jean-Pierre Bauviala, Mathieu Amalric
Muziek:
Nicolas Zourabichvili
Jaar:
1984
Alt. titels:
Favoris de la lune, Les
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Satire
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les Favoris de la lune (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken