Frankrijk 1990. Komedie van Jacques Fansten. Met o.a. Jacques Bonnaffé, Sylvain Copans, Cécilia Rouaud, Nicolas Parodi en Lucie Blossier.

VPRO Cinema

Een tiental kinderen, gedreven door een bizarre ingeving, slaagt erin voor de hele stad verborgen te houden, dat de moeder van een van hen plotseling is overleden. In [KA1]e[KA1]en klap krijgen ze te maken met de dood, onderlinge solidariteit en de domme streken van de volwassenen, die zij om de tuin leiden. Een scherpe en gevoelige schets van de jeugd, diepgeworteld in de alledaagse werkelijkheid. Fansten (LE PETIT MARCEL, APRÈS TOUT CE QU'ON A FAIT POUR TOI) maakt van de manier waarop jonge pubers waanzinnige situaties kunnen bedenken, en er afschuwelijke avonturen van maken, een heel aannemelijk verhaal. Het scenario is van regisseur Fansten en Jean-Claude Saillier, die ook het camerawerk deed.

credits

Regie:
Jacques Fansten
Cast:
Jacques Bonnaffé, Sylvain Copans, Cécilia Rouaud, Nicolas Parodi, Lucie Blossier, Olivier Montsiège, Dominique Lavanant, Delphine Gouttman, Cecialia Rouaud, Nichilas Parodi, Olivier Montiege
Scenario:
Jacques Fansten
Muziek:
Jean-Marie Sénia
Jaar:
1990
Alt. titels:
Fracture du myocarde, La
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

La fracture du myocarde (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken