Spanje/Italië/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1971. Western van Eugenio Martín. Met o.a. Lee Van Cleef, Gina Lollobrigida, James Mason, Gianni Garko en Simon Andreu.

VPRO Cinema

Een stel huurlingen krijgt de opdracht om een Mexicaanse missiepost die een wapenarsenaal is geworden, op te blazen. Het lukt, maar de opdrachtgever is er zelf met het hun toegezegde miljoen vandoor. Deze spaghetti-western zit dankzij het scenario van Hollywood-veteraan Philip York degelijk in elkaar, maar mist iedere oorspronkelijkheid. Lollobrigida die in diverse vermommingen tegenspelers om haar vinger windt, acteert met verve, hoewel de humor rond haar personage niet van de beste soort is. Regisseur Martin, die ook bekend staat als Gene in plaats van Eugenio schreef mee aan het scenario. De fotografie is van Alejandro Ulloa. Gefilmd in Spanje.

credits

Regie:
Eugenio Martín
Cast:
Lee Van Cleef, Gina Lollobrigida, James Mason, Gianni Garko, Simon Andreu, Diana Lorys, Jess Hahn, Aldo Sambrell, Luis Rivera, Sergio Fantoni, Simon Andrew, Luis Rivera, Aldo Sanbrell
Scenario:
Eugenio Martín, Philip Yordan
Productie:
Bernard Gordon
Camera:
Alejandro Ulloa
Muziek:
Waldo de los Ríos
Jaar:
1971
Alt. titels:
Bad Man's River
Genres:
Western, Komedie
Landen:
Spanje, Italië, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen