Eva

1962, Joseph Losey, 115 minuten

Italië/Frankrijk 1962. Drama van Joseph Losey. Met o.a. Jeanne Moreau, Stanley Baker, Virna Lisi, Giorgio Albertazzi en James Villiers.

VPRO Cinema

Een mijnwerker uit Wales heeft onder zijn eigen naam een roman van zijn overleden broer gepubliceerd die een bestseller blijkt te zijn, en verfilmd zal worden. Als de gefêteerde gast op het festival van Venetië, ontmoet hij een Franse call-girl op wie hij hopeloos verliefd wordt en die zijn onzekerheid en slecht geweten geraffineerd weet te bespelen. Losey's barokke vormgeving en gemaniëreerde spelregie geven het romangegeven van Hadley Chase meer diepte dan in zijn veel latere, meer pretentieuze films qua inhoud het geval bleek. Moreau heeft haar femme fatale-agressiviteit, intelligentie en relativerende humor mee. Naast de songs van Billie Holiday, is er de opmerkelijke muziek van Legrand. Scenario van Hugo Butler en Evan Jones. Camerawerk van Gianni di Venanzo.

credits

Regie:
Joseph Losey
Cast:
Jeanne Moreau, Stanley Baker, Virna Lisi, Giorgio Albertazzi, James Villiers, Nona Medici, Lisa Gastoni, Ricardo Garrone, Francesco Rissone
Scenario:
Hugo Butler
Camera:
Gianni Di Venanzo
Muziek:
Michel Legrand
Jaar:
1962
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Italië, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Eva (1962) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer