Future Force

1989, David A. Prior, 84 minuten

Verenigde Staten 1989. Sciencefiction van David A. Prior. Met o.a. David Carradine, Robert Tessier, Anna Rapagna, William Zipp en Patrick Culliton.

VPRO Cinema

In de nabije toekomst (al in 1991!) wordt de politie geprivatiseerd en de dienstverlening wordt door ondernemingen zoals COPS (Civilian Operated Police Systems) uitgevoerd. Zwijgzame Carradine, in dienst van COPS, (in een voor hem geschikte en door hem uitstekend vertolkte rol) neemt het niet zo nauw met de rechten van verdachten en schiet pardoes een arrestant overhoop na hem zijn rechten voorgelezen te hebben. De ongure COPS-baas zet een prijs van $%WI2100,000 op het hoofd van Carradine en vervolgens gaat deze zeer tot de verbeelding sprekende film over in een soort western compleet met een eindgevecht en een forse knipoog naar ROBOCOP vanwege Carradine's mechanische schietarm. Goed ondersteunend spel en het vervolg is reeds gedraaid.

credits

Regie:
David A. Prior
Cast:
David Carradine, Robert Tessier, Anna Rapagna, William Zipp, Patrick Culliton, D.C. Douglas, Dawn Wildsmith, Kimberley Casey, August Winters, John Cianetti, Brian O'Connor, Judy Styres
Muziek:
Tim James, Steve McClintock, Mark Mancina
Jaar:
1989
Genres:
Sciencefiction, Misdaad, Actiefilm
Trefwoorden:
Cop-story, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Future Force (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer