Grün ist die Heide

1972, Harald Reinl, 86 minuten

Duitsland 1972. Komedie van Harald Reinl. Met o.a. Monika Lundi, Roy Black, Rainer Rudolph, Jutta Speidel en Peter Millowitsch.

VPRO Cinema

21 jaar na de nieuwe versie van `Gr[KA3]un ist die Heide`, de onstuimige meezinger uit 1932, komt een derde versie die gewoon verboden had moeten worden, omdat het begrip Heimat er zelfs niet meer als parodie uit te halen valt. Het verhaaltje: vrijgezel Norbert (Black) erft een huis op de L[KA3]uneburger Heide en gaat dat vieren met vrienden M[KA3]ops (Millowitsch) en Bernie (Rudolph). Ze nemen zich voor niet te zuipen, niet te roken en van vrouwelijk schoon af te blijven, maar de weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens. De femmes fatales: verpleegster Ursula (Lundi) en Hanna (Speidel). Een volstrekt belachelijke vertoning, nota bene geproduceerd door Rob Houwer die op dat moment naar Nederland terugkeerde om er veel geld te verdienen met WAT ZIEN IK met Albert Mol. Scenario van Michael Wildberger. Camerawerk van Karl Löb.

credits

Regie:
Harald Reinl
Cast:
Monika Lundi, Roy Black, Rainer Rudolph, Jutta Speidel, Peter Millowitsch, Heidi Kabel, Ralf Wolter, Henri Vahl, Günther Schramm, Angnes Windeck, Viktoria Brahms, Eddi Arent
Scenario:
Michael Wildberger
Camera:
Karl Löb
Muziek:
Peter Schirmann
Jaar:
1972
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Lichte komedie
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Grün ist die Heide (1972) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer