A Foreign Field

1993, Charles Sturridge, 95 minuten

Verenigd Koninkrijk 1993. Drama van Charles Sturridge. Met o.a. Alec Guinness, Leo McKern, John Randolph, Jeanne Moreau en Lauren Bacall.

VPRO Cinema

McKern en Randolph, een Britse en een Amerikaanse WO II veteraan, komen na bijna vijftig jaar terug naar Normandi[KA3]e om er enerzijds het graf van een gevallen vriend te bezoeken en anderzijds een geliefde terug te vinden. De [KA1]e[KA1]en is vergezeld van de mentaal gehandicapte Guinness, de ander van dochter (Chaplin) en schoonzoon (Herrmann). De mysterieuze weduwe Bacall - gefotografeerd op respectabele afstand - voegt zich bij het gezelschap. Blijkt dan dat beide mannen dezelfde minnares hadden, Moreau en die beantwoordt niet meer aan hun voorstelling. Een uiterst intelligent scenario van Roy Clarke geeft enkele van de grootste acteurs van hun generatie nog een droom van een rol. Met zijn haast woordeloze rol domineert Guinness probleemloos de unieke cast. Een film met alle emoties van tragedie tot komedie, vreugde en verdriet, herinnering en hoop. Niet te missen voor liefhebbers van sterke acteursfilms. Magistrale fotografie van Richard Greatex. In Amerika uitgebracht in de bioscoop als WE SHALL MEET AGAIN.

credits

Regie:
Charles Sturridge
Cast:
Alec Guinness, Leo McKern, John Randolph, Jeanne Moreau, Lauren Bacall, Geraldine Chaplin, Dorothy Grumbar, Michelle Gheleyns-Hue, Cateline Alteirac
Scenario:
Roy Clarke
Productie:
Steve Lanning, Martyn Auty
Camera:
Richard Greatrex
Muziek:
Geoffrey Burgon
Montage:
John Bloom
Jaar:
1993
Alt. titels:
Foreign Field, A, We Shall Meet Again, We shall meet again
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

A Foreign Field (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer