Hannibál tanár úr

1956, Zoltàn Fábri, 92 minuten

Hongarije 1956. Drama van Zoltàn Fábri. Met o.a. Ern[KA11]o Szabó, Manyi Kiss, Zoltàn Maklàry, Noémi Apor en Mihály Selmeczi.

VPRO Cinema

Als een leraar een theorie publiceert die de visie op de geschiedenis van de Romeinen wel eens zou kunnen wijzigen, wordt hij aanvankelijk bejubeld. Nadat het parlement het essay echter als geschiedvervalsing en verraad bestempelt, ontstaat er een hetze tegen hem. Desondanks houdt hij stand en moet hij dat met de dood bekopen. Zoals in meer films voert Fábri een doorsnee-burgerman op, die door omstandigheden uitgroeit tot een held. De sfeer in de film die vóór WO II speelt, kwam akelig dicht in de buurt van de actualiteit van Hongarije in 1956. Inmiddels een klassieker geworden. Scenario van de regisseur, Istvàn Gyenes en Peter Szasz naar de roman van Ferenc Mora, die in het Frans verscheen onder titel Hannibal ressuscité des morts. Camerawerk van Ferenc Szecsenyi.

credits

Regie:
Zoltàn Fábri
Cast:
Ern[KA11]o Szabó, Manyi Kiss, Zoltàn Maklàry, Noémi Apor, Mihály Selmeczi, Zoltan Greguss, Emmi Buttykay, Ferenc Bessenyei, Hilda Gobbi, Làsló Mensàros
Scenario:
Zoltàn Fábri
Camera:
Ferenc Szecsenyi
Muziek:
Zdenka Tamàssy
Jaar:
1956
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Hongarije


op televisie
0 uitzendingen

Hannibál tanár úr (1956) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer