Verenigde Staten 1971. Drama van Arthur Hiller. Met o.a. George C. Scott, Diana Rigg, Barnard Hughes, Nancy Marchand en Richard Dysart.

VPRO Cinema

Scott, de eerste chirurg van het Metropolitan Hospital in New York, maakt zware tijden door. Zijn vrouw heeft hem laten zitten, zijn dochter wordt gezocht door de politie, en drie patiënten van zijn afdeling zijn onder onverklaarbare omstandigheden om het leven gekomen. Tot overmaat van ramp komen de gekke Rigg en haar vader Hughes zijn leven helemaal overhoop gooien. Sarcastische kijk op het leven in een ziekenhuis, door dezelfde morbide en cynische bril die werd opgezet voor een film als M*A*S*H. De medische ethiek zal voor sommige kijkers niet gemakkelijk te slikken zijn, al is de waarheid meestal niet anders. Het genadeloze scenario van Paddy Chayevsky werd bekroond met een Oscar. Goede fotografie van Victor Kemper. Gefilmd in Panavision.

credits

Regie:
Arthur Hiller
Cast:
George C. Scott, Diana Rigg, Barnard Hughes, Nancy Marchand, Richard Dysart, Stephen Elliott, Donald Harron, Roberts Blossom, Frances Sternhagen, Peter Macgregor-Scott
Muziek:
Morris Surdin
Jaar:
1971
Alt. titels:
Hospital, The
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Ziekenhuisfilm, Satire
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Hospital (1971) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken