Verenigde Staten 1961. Western van Edward L. Cahn. Met o.a. Jim Davis, Mark Allen, Addison Richards, Merry Anders en Don Dorrell.

VPRO Cinema

E[KA1]en van de zwart-wit-westerns die Cahn regisseerde en Robert Kent produceerde in de periode 1960/61 met [KA1]of Jim Davis [KA1]of James Brown in de hoofdrol. Het waren de laatste films die Cahn zou doen v[KA1]o[KA1]or zijn dood in 1963. Befaamd werd hij met LAW AND ORDER in 1932: dertig jaar western- geschiedenis. In deze door Owen Harris geschreven western naar een verhaal van L.L. Foreman is Jim Davis de eerlijke gokker, die een ranch koopt en dan ontdekt dat de saloon-eigenaar deze gebruikt om er gestolen vee heen te brengen. Floyd Crosby was de man achter de camera. Het is een herverfilming van THE LONE GUN met George Montgomery uit 1954. Hierin de voorlaatste rol (in 1962 de laatste in THE WILD WESTERNERS) van Joe McGuinn (1904- 1971), die sinds eind jaren dertig dozijnen schurkenrollen had gespeeld.

credits

Regie:
Edward L. Cahn
Cast:
Jim Davis, Mark Allen, Addison Richards, Merry Anders, Don Dorrell, Robert Anderson, Keith Richards, John Craig, Charles Cane, Joe McGuin, Mark Allon
Scenario:
Orville H. Hampton
Productie:
Robert E. Kent
Camera:
Floyd Crosby
Muziek:
Paul Sawtell, Bert Shefter
Montage:
Kenneth G. Crane
Jaar:
1961
Alt. titels:
Gambler Wore A Gun, The, Ein Mann gegen alle
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Gambler Wore A Gun (1961) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken