Generation

1985, Michael Tuchner, 120 minuten

Verenigde Staten 1985. Sciencefiction van Michael Tuchner. Met o.a. Richard Beymer, Hanna Cutrona, Marta DuBois, Drake Hogestyn en Priscilla Pointer.

VPRO Cinema

Beymer is een ingenieur die een speciaal pak ontworpen heeft dat ijshockey-spelers onoverwinnelijk maakt. Hoewel het pak nog niet helemaal in orde is, willen zijn bazen het toch al in de praktijk uittesten. Gelijktijdig probeert zijn vrouw les te geven in een latino-wijk, wil zijn broer, een ijshockey-speler, het opnemen tegen het speciale pak en zit zijn zus-chirurg in een crisis. Verder doet zijn moeder pogingen de hele familie bij elkaar te brengen om nieuwjaar 2000 te vieren en de kinderen weer te verzoenen met hun vader (Remsen). Om het geheel af te ronden probeert Beymers dochtertje het huwelijk van haar ouders te redden. Stof genoeg voor een SF-soap, alleen is zowat iedereen de draad kwijt en weet niemand wat van hem verwacht wordt. De vormgeving is afschuwelijk en het scenario van Gerald Di Pego verdrinkt in zijn eigen veelzijdigheid. Begrijpelijk dat deze pilot nooit tot een tv-serie is uitgegroeid. Camerawerk van Robert E. Collins.

credits

Regie:
Michael Tuchner
Cast:
Richard Beymer, Hanna Cutrona, Marta DuBois, Drake Hogestyn, Priscilla Pointer, Christina Raines, Bert Remsen, Beah Richards, Kim Miyori
Camera:
Robert E. Collins
Muziek:
Charles Bernstein
Jaar:
1985
Genres:
Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Generation (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer