Gojira no gyakushû

1955, Inoshiro Honda, 82 minuten

Japan 1955. Horror van Inoshiro Honda. Met o.a. Hiroshi Koizumi, Yukio Kazama, Setsuko Wakayama, Takashi Shimura en Mayuri Mokusho.

VPRO Cinema

In deze tweede aflevering uit de GODZILLA-reeks herrijst de 150 meter hoge draak uit de dood om slag te leveren met Angorus (Angilas in de Engelstalige versie). Dit is een veelstaartig galactisch gedrocht, door Godzilla verslagen in een titanische strijd, die het merendeel van Japan in een woestenij herschept. Godzilla wordt ten slotte onder een ijslawine bedolven. Sublieme trucages maken deze kinderlijke monsterfilm zeer bezienswaardig. Warner Bros verzorgde in 1959 een Engelstalige versie, geregisseerd door Hugo Grimaldi. Deze versie van 78m, hertiteld GIGANTIS, THE FIRE MONSTER om het copyright op de naam Gojira/Godzilla te ontwijken, maakt gebruik van filmmuziek voor KRONOS en THE DEERSLAYER en is een puinhoop te noemen. Ook bekend als GODZILLA'S COUNTER ATTACK en GODZILLA RAIDS AGAIN.

credits

Regie:
Inoshiro Honda
Cast:
Hiroshi Koizumi, Yukio Kazama, Setsuko Wakayama, Takashi Shimura, Mayuri Mokusho, Minuro Chiaki, Sonosake Sawamura, Haruo Nakayima, Masao Chimizu, Takeo Oikawa, Minosuki Yamada
Jaar:
1955
Alt. titels:
Gigantis The Fire Monster, Godzilla's Counter Attack, Godzilla Raids Again
Genres:
Horror, Sciencefiction
Trefwoorden:
Monsterfilm, SF-Film
Landen:
Japan


op televisie
0 uitzendingen

Gojira no gyakushû (1955) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer