Verenigde Staten 1974. Drama van Jack Clayton. Met o.a. Robert Redford, Mia Farrow, Bruce Dern, Karen Black en Scott Wilson.

VPRO Cinema

Redford leerde de oogverblindende Farrow kennen toen hij als arme jongeman uit de Midwest bij haar ingekwartierd werd tijdens WO I. Hij moest echter terug naar het front en Farrow beloofde op hem te wachten. Ze hield die belofte niet en ze trouwde met een rijke zakenman uit Chicago, Dern. Als Redford jaren later schatrijk geworden is met illegale drankstokerij, zoekt hij weer contact met de mooie Farrow. Derde en ongetwijfeld meest luxueuze verfilming van de romantische klassieker van F. Scott Fitzgerald. De film bezorgt de kijker door de veel te rijke productie een gevoel van leegte, wat niet het geval was met de versies van 1926 en 1949. De getalenteerde acteurs leveren prachtige spelprestaties, maar kunnen het zielloze scenario van Francis Ford Coppola niet tot leven wekken. Oscars voor de kostuums van Theoni V. Aldredge en de score van Nelson Riddle. Gefotografeerd door Douglas Slocombe.

credits

Regie:
Jack Clayton
Cast:
Robert Redford, Mia Farrow, Bruce Dern, Karen Black, Scott Wilson, Sam Waterston, Lois Chiles, Howard Da Silva, Tom Ewell, Edward Herrmann, Patsy Kensit
Scenario:
F. Scott Fitzgerald, Francis Ford Coppola
Camera:
Douglas Slocombe
Muziek:
Nelson Riddle
Kijkwijzer:
JK
Jaar:
1974
Alt. titels:
Great Gatsby, The
Genres:
Drama, Romantiek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Great Gatsby (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken