Canada 1984. Avonturenfilm van Nardo Castillo. Met o.a. Gerard Parkes, Ron Lea, Mitch Martin, Larry Lewis en Aline Van Dine.

VPRO Cinema

Na jaren veldwerk in het China van de jaren 1930-40 keert idealist Costner terug naar Montreal. Hij is vastbesloten het onderdrukte Chinese volk te helpen bij de gewapende strijd tegen de imperialistische bezetter. Hij komt in contact met een wapenhandelaar, maar die eist boter bij de vis en Costner kan niet aan het familiefortuin komen. Dan biedt hij zijn diensten aan om Soles te helpen, een gangster wiens zoon ontvoerd werd. Zo infiltreert hij in een wereld van chantage, misdaad en moord. Banale, slordige gangsterfilm die de indruk geeft idealistisch te zijn, maar uiteindelijk toch maar geweld om geweld gebruikt. Arnie Gelbart schreef het sombere scenario, dat door Alain Dostie in beeld gezet werd. De film bleef vijf jaar lang op de plank liggen, tot Costner in 1989 een ster was geworden. Hij kan zeker niet trots zijn over deze film.

credits

Regie:
Nardo Castillo
Cast:
Gerard Parkes, Ron Lea, Mitch Martin, Larry Lewis, Aline Van Dine, Ruth Dahan, Harry Lewis, Paul Soles, Sara Botsford, Kevin Costner
Muziek:
Jean Sauvageau, Rex Taylor Smith
Jaar:
1984
Alt. titels:
Gunrunner, The, Zwischen allen Fronten
Genres:
Avonturenfilm, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Melodrama, Avonturenfilm
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

The Gunrunner (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken