Go Naked In the World

1961, Ronald MacDougall, 103 minuten

Verenigde Staten 1961. Drama van Ronald MacDougall en Ranald MacDougall. Met o.a. Gina Lollobrigida, Anthony Franciosa, Ernest Borgnine, Luana Patten en Will Kuluva.

VPRO Cinema

Franciosa komt na zijn militaire dienstplicht weer in zijn geboortedorp. Hij wordt hopeloos verliefd op de sensuele Lollobrigida, maar hij beseft niet dat ze een succesvolle call- girl is. Zijn tirannieke vader Borgnine weet het wel. Hij wil zijn zoon inlichten, maar ze krijgen ruzie. Gezocht melodrama dat, mede door de geweldige miscasting, meer op de lachspieren dan de traanklieren werkt. Dit is luxe-tv-soap avant la lettre, met een aantal topsterren. MacDougall baseerde zijn scenario op de roman van Tom Chanales, en de titel is commercieel gemotiveerd (la Lollo gaat niet uit de kleren). Fotografie van Milton Krasner. Gedraaid in CinemaScope.

credits

Regie:
Ronald MacDougall, Ranald MacDougall
Cast:
Gina Lollobrigida, Anthony Franciosa, Ernest Borgnine, Luana Patten, Will Kuluva, Philip Ober, John Kellogg, Nancy R. Pollock, Tracey Roberts, Yale Weyler, Rodney Bell, John Gallaudet
Camera:
Milton R. Krasner
Muziek:
Adolph Deutsch
Jaar:
1961
Alt. titels:
Geh nackt in die Welt
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Soap opera
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Go Naked In the World (1961) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer