Hallelujah the Hills

1963, Adolfas Mekas, 82 minuten

Verenigde Staten 1963. Komedie van Adolfas Mekas. Met o.a. Peter H. Beard, Martin Greenbaum, Sheila Finn, Peggy Steffans en Jerome Raphel.

VPRO Cinema

Adolfas en zijn broer Jonas die onafhankelijk van elkaar regisseerden en soms samenwerkten, luidden in de filmwereld het beatnik-tijdperk in. Deze underground-film van Adolfas is onmogelijk samen te vatten. Het gaat over de amoureuze afwijzingen van twee Vera`s: Finn en Steffans. Twee jonge kerels brengen hun vakantie door in Vermont, waar ze de beest uithangen, terwijl ze elk over hun Vera dromen: Vera van de winter voor de ene en Vera van de zomer voor de andere. Uiteindelijk komen ze bij een boom terecht die vol meisjes hangt... maar het zijn geen Veraatjes! `Ik denk dat het wat meer dan onzin is. Voor mij is het een lied van de vriendschap` en ook zoals sommigen het bestempelden, `een goddelijke dwaasheid` zegt de regisseur en waarschijnlijk heeft hij gelijk. De kijker twijfelt al gauw aan het bestaan van een heden in deze film en zoekt tevergeefs naar een verhaalelement. Teugelloze fantasie, een droomwereld, talrijke trucs, wisselende diafragma`s, tekstinlassingen, absoluut krankzinnige dubbeldrukken (in het Japans en het Cyrillisch!), kortom, niets is onmogelijk, zelfs niet een eerbetoon aan David Ward Griffith van WAY DOWN EAST. De magische steen van de Amerikaanse cinema.

credits

Regie:
Adolfas Mekas
Cast:
Peter H. Beard, Martin Greenbaum, Sheila Finn, Peggy Steffans, Jerome Raphel, Blanche Dee, Emsh, Jerome Hill, Taylor Mead, Lilian Gish, Richard Barthelmess
Muziek:
Meyer Kupferman
Jaar:
1963
Alt. titels:
Viva le colline
Genres:
Komedie, Experimenteel
Trefwoorden:
Kunst
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Hallelujah the Hills (1963) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer