Hoří, má panenko

1968, Milos Forman, 73 minuten

Servië en Montenegro 1968. Komedie van Milos Forman. Met o.a. Jan Vostcril, Josef Sebánek, Josef Valnoha, Josef Kolb en Václav Stöckel.

VPRO Cinema

Een bejubelde, satirische komedie over een bal van de plaatselijke brandweer in een provinciestadje, dat omslaat in een ramp. De prijzen worden gepikt, geen enkel meisje wil deelnemen aan de Miss-verkiezingen en als het brandalarm afgaat, weet niemand hoe lang geleden het is afgegaan. In feite een aaneenrijging van komische en vaak onnozele effecten, maar hij geeft op een meesterlijke wijze de duffe sfeer en de bekrompen mentaliteit weer van een maatschappij die zucht onder het juk van fantasieloze communisten. Het scenario is van de regisseur, Jaroslav Papousek, Ivan Passer en Václav Sasek. Het camerawerk is van Miroslav Ondricek. In 1968 vertrok Forman naar Amerika, waar hij onder andere succes had met ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST, HAIR, RAGTIME en AMADEUS. Ook bekend als THE FIREMEN'S BALL.

credits

Regie:
Milos Forman
Cast:
Jan Vostcril, Josef Sebánek, Josef Valnoha, Josef Kolb, Václav Stöckel, Josef Svět, Karel Valnoha, František Debelka, Josef [KA5]Rehorěk, Marie Ježková
Scenario:
Milos Forman
Camera:
Miroslav Ondrícek
Muziek:
Karel Mares
Jaar:
1968
Alt. titels:
Firemen's Ball, The
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Servië en Montenegro


op televisie
0 uitzendingen

Hoří, má panenko (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer