The Honeymoon Killers

1970, Leonard Kastle, 115 minuten

Verenigde Staten 1970. Misdaad van Leonard Kastle. Met o.a. Shirley Stoler, Mary Jane Higby, Doris Roberts, Kip McArdle en Elsa Raven.

VPRO Cinema

Stoler is een muurbloem, die via de Club van Eenzame Harten, klaploper LoBianco leert kennen. Ze raakt smoor op hem, maar hij gaat er vandoor met al haar centjes. Ze spoort hem op en verstrikt hem in haar net, en dwingt hem zijn volgende verovering af te maken, en de buit met haar te delen. Zo gaan zij samen een tijdje door totdat ze in handen van de politie geraken. Gebaseerd op de waargebeurde zaak van Martha Beck en Raymond Fernandez, die in 1951 na hun veroordeling geëxecuteerd werden. Onderhoudend, griezelig en gemaakt als een B-film noir. Regisseur Kastle schreef zijn eigen script. Oliver Wood tekende voor de fotografie. Martin Scorsese was de oorspronkelijke regisseur, hij werd vervangen door Donald Volkman die op zijn beurt weer plaats moest maken voor Kastle.

credits

Regie:
Leonard Kastle
Cast:
Shirley Stoler, Mary Jane Higby, Doris Roberts, Kip McArdle, Elsa Raven, Ann Harris, Guy Sorel, Marilyn Chris, Tony Lo Bianco
Camera:
Oliver Wood
Muziek:
Gustav Mahler
Jaar:
1970
Alt. titels:
Honeymoon Killers, The, Honeymoon killers
Genres:
Misdaad, Thriller
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Honeymoon Killers (1970) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer