Verenigde Staten 1978. Komedie van Howard Zieff. Met o.a. Walter Matthau, Glenda Jackson, Art Carney, Richard Benjamin en Candize Azzara.

VPRO Cinema

Na de dood van zijn vrouw is kersverse weduwnaar Matthau, chirurg, vastbesloten een tijdje te genieten van zijn herwonnen vrijheid. Als hij de gescheiden Jackson ontmoet is hij verloren. Jackson wil geen losse relatie en is zeker niet bereid hem met anderen te delen. Ze besluiten dan maar, tegen beter weten in, hun trouw een tijdje op de proef te stellen. Vinnige satire op zowel de man-vrouw relatie als op de toestanden in de Amerikaanse ziekenhuizen. Erg vlot verloopt het scenario niet, maar dankzij het talent van de twee hoofdrolspelers - en een schitterende Carney als baas van Matthau - en hun spitse en geestige dialogen, blijft de film boeien. Max Shulman, Julius J. Epstein, Alan Mandel en Charles Shyer werkten samen aan het scenario, dat door David M. Walsh in beeld gebracht werd. Werd later een populaire tv-serie.

credits

Regie:
Howard Zieff
Cast:
Walter Matthau, Glenda Jackson, Art Carney, Richard Benjamin, Candize Azzara, Dick O'Neill, Thayer David, Sandra Kerns, Lloyd Gough, Brad Dexter
Camera:
David M. Walsh
Muziek:
Henry Mancini
Jaar:
1978
Genres:
Komedie, Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Ziekenhuisfilm, Satire, Doktersdrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

House Calls (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken