Verenigde Staten 1979. Romantiek van Peter Hyams. Met o.a. Harrison Ford, Lesley-Anne Down, Patsy Kensit, Christopher Plummer en Alec McCowen.

VPRO Cinema

In 1943 heeft een toevallige ontmoeting tussen een Amerikaanse piloot (Harrison) en een Britse verpleegster (Down) grote gevolgen: ze worden verliefd, maar zij is gelukkig getrouwd met een kapitein van de inlichtingendienst (Plummer). De vlieger krijgt een opdracht, waardoor hij met de captain verzeild raakt in Lyon en als hij ontdekt wie hij is, staat hij voor een dilemma op het ogenblik dat het leven van zijn rivaal van hem afhangt. Het scenario van Hyams is ongeloofwaardig en je raakt geen ogenblik betrokken bij de personages. De fotografie van David Watkin is weer uiterst verzorgd en John Barry componeerde een mooie, romantische score, maar de toeschouwer komt niet aan zijn trekken. Voor de Patsy Kensit-fans: zij is het inderdaad die we zien als het tien-jarige dochtertje van Down en Plummer.

credits

Regie:
Peter Hyams
Cast:
Harrison Ford, Lesley-Anne Down, Patsy Kensit, Christopher Plummer, Alec McCowen, Richard Masur, Michael Sacks, Max Wall, Shane Rimmer, Keith Buckley, Sherrie Hewson, Cindy O'Callaghan, Di Trevis, Suzanne Bertish
Muziek:
John Barry
Jaar:
1979
Genres:
Romantiek, Oorlogsfilm, Drama
Trefwoorden:
Oorlogsfilm, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Hanover Street (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken