Le grand chemin

1987, Jean-Loup Hubert, 104 minuten

Frankrijk 1987. Familiefilm van Jean-Loup Hubert. Met o.a. Richard Bohringer, Anémone, Antoine Hubert, Vanessa Guedj en Christine Pascal.

VPRO Cinema

Met deze film wijkt regisseur Hubert qua stijl nogal af van zijn andere films. Een tien-jarig jongetje uit de stad logeert bij vrienden op het platteland. Die vrienden gaan uit elkaar en het vroegrijpe buurmeisje brengt hem zo het een en ander bij. Uiteindelijk keert hij verdrietig, maar een stuk ouder en wijzer naar de stad terug. Het spontane acteerwerk van de beide jeugdige spelers is opvallend en doet sterk denken aan het spel van Poujoly en Fossey uit JEUX INTERDITS (1951) van René Clément: men ziet dezelfde gelaatsuitdrukkingen, een dergelijk nostalgisch gevoel straalt van de jonge medespelers af. Een gelijksoortige realistische lyriek in de uitbeelding van het meisje: 'Het geluk bevindt zich op het land. Ren erop af anders ontglipt het'. Het eerlijke spel van het jonge duo is zeker niet tevergeefs. Scenario van de regisseur en het camerawerk is van Claude Lecomte.

credits

Regie:
Jean-Loup Hubert
Cast:
Richard Bohringer, Anémone, Antoine Hubert, Vanessa Guedj, Christine Pascal, Raoul Billerey, Pascale Roberts, Marie Matheron, Daniel Rialet, Jean-François Dérec, André Lacombe, Denise Péron, Jean Cherlian, Eugénie Charpentier, Thierry Flamand
Scenario:
Jean-Loup Hubert
Productie:
Farid Chaouche
Camera:
Claude Lecomte
Muziek:
Georges Granier
Jaar:
1987
Alt. titels:
Grand chemin, Le, The Grand Highway
Genres:
Familiefilm, Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tienerfilm, Levenservaring, Tragikomedie, Jeugdfilm
Landen:
Frankrijk


op televisie
3 uitzendingen

Le grand chemin (1987) is deze week driemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
maandag 12 november
TV 5 Monde Europe
23:04 - 00:47
zondag 04 november
TV 5 Monde Europe
20:58 - 22:41
vrijdag 09 november
TV 5 Monde Europe
18:40 - 20:22

Reageer