Le grain de sable

1983, Pomme Meffre, 90 minuten

Frankrijk 1983. Drama van Pomme Meffre. Met o.a. Delphine Seyrig, Hanne Tomaszewska, Reneé Morard, Brigitte Rouan en José Artur.

VPRO Cinema

Seyrig, een aantrekkelijke vrouw van 43, is cassière van een kleine schouwburg en leidt een onbekommerd bestaantje; zelfs de tragische dood van een vriend bij een auto-ongeluk brengt haar niet van de wijs. Plotseling moet het theater sluiten en ze komt zonder werk. Het lukt haar niet meer om aan de slag te komen. Ze gaat zich geleidelijk aan wat wonderlijk gedragen en ze droomt van het verleden: twintig jaar geleden had ze een affaire in Corsica met een jonge bakker, die ze hoopt te hervinden als vrienden haar proberen te koppelen aan een welgestelde weduwnaar. Het loopt op niks uit en ze vertrekt voortijdig. Ze wordt dood aangetroffen in haar appartement. Een gevoelig gemaakte film over de eenzaamheid van een individu, die het slachtoffer is van werkeloosheid.

credits

Regie:
Pomme Meffre
Cast:
Delphine Seyrig, Hanne Tomaszewska, Reneé Morard, Brigitte Rouan, José Artur, Michel Aumont, Coralie Seyrig, Hubert Gignoux, Geneviève Fontanel
Muziek:
Karel Trow
Jaar:
1983
Alt. titels:
Grain de sable, Le
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Tragedie
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Le grain de sable (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer