Italië/Frankrijk/Duitsland 1991. Erotiek van Claude Chabrol. Met o.a. Andrew McCarthy, Nigel Havers, Barbara De Rossi, Stéphanie Cotta en Eva Grimaldi.

VPRO Cinema

Deze film speelt zich in Parijs af tussen 1935 en 1939. Place Clichy in Montmartre, een bohemiènachtige sfeer en eersteklas bordelen vormen het decor. Het zwakke script van Ugo Leonzio en Chabrol is gebaseerd op de roman van Henry Miller. De hoofdrolspelers zijn de goed geklede en welgemanierde Amerikaanse schrijver Joe, gespeeld door de slecht gecaste McCarthy, en zijn Engelse vriend Carl, goed geportretteerd door Havers. Er komt ook een weggelopen meisje in voor dat op Joe valt. De film is echt een nostalgische herinnering aan de Belle Epoque en zijn verval dat ingeluid werd door het geweld en de bombardementen die de fascisten en de communisten tegen elkaar gebruikten en met de twee protagonisten het laatste hedonistische moment uit de tijd die aan WO II voorafging. De Rossi, Galiena en Grimaldi zorgen voor de seks en het bloot. De film is teleurstellend voor de fans van Miller en voor degenen die zijn roman hebben gelezen.

credits

Regie:
Claude Chabrol
Cast:
Andrew McCarthy, Nigel Havers, Barbara De Rossi, Stéphanie Cotta, Eva Grimaldi, Mario Adorf, Anna Galiena, Stéphane Audran
Muziek:
Mathiew Chabrol
Jaar:
1991
Alt. titels:
Jours tranquilles à Clichy
Genres:
Erotiek
Trefwoorden:
Seksfilm
Landen:
Italië, Frankrijk, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Giorni felici a Clichy (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken