Frankrijk 1982. Drama van Francis Girod. Met o.a. Gérard Depardieu, Jean Rochefort, Roger Planchon, Jacques Villeret en Souad Amidou.

VPRO Cinema

Een ex-legionair komt voor een wraakactie in Marseille en krijgt hulp van enkele aan de zelfkant levende Arabische randfiguren, die zijn verantwoordelijkheidsbesef opwekken. Zijn verliefdheid op een meisje wekt de afgunst van haar dertien- jarige broer, die hem door middel van een anonieme brief bij de politie aangeeft. Deze ambitieuze poging om de romantische film noir van vóór WO II nieuw leven in te blazen met actuele, sociale en politieke observaties en geweldelementen, struikelt over een warrig scenario, dat vooral in de eerste helft op een chaotische manier door tijd, locaties en uiteenlopende thematieken springt zonder enige organische eenheid. Individueel treffende scènes en toegewijd acteren slagen er niet in om de film adem te geven. Het scenario is van regisseur Girod en Michel Grisolia. Het camerawerk is van Bernard Zitzermann.

credits

Regie:
Francis Girod
Cast:
Gérard Depardieu, Jean Rochefort, Roger Planchon, Jacques Villeret, Souad Amidou, Hakim Chanem, Christine Fersen, François Clavier, Jean-Marie Ribès, Corinne Dacla, Hakim Ghanem, Saouad Amidou
Scenario:
Francis Girod, Michel Grisolia
Camera:
Bernard Zitzermann
Muziek:
Pierre Jansen
Montage:
Henri Colpi
Jaar:
1982
Alt. titels:
Grand frère, Le, The big brother
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Le grand frère (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken