Zwitserland/Frankrijk 1982. Mysterie van Daniel Schmid. Met o.a. Bernard Giraudeau, Lauren Hutton, Jean Bouise, Jean-Pierre Kalfon en Gérard Desarthe.

VPRO Cinema

Een Franse diplomaat in Marokko vlak voor WO II wordt verliefd op een mysterieuze aristocrate, wier verdwijningen en troebele contacten met kleine lokale jongetjes hem tot een obsessie worden. Hij ziet haar terug op de Zwitserse ambassade in 1942, maar ze verdwijnt opnieuw uit zijn leven. Deze verfilming van een roman van Paul Morand is een moderne variant van de driekoppige Griekse godin van zwarte magie en kinderverslinding, en kreeg een magische vormgeving van Schmid, die authentieke landschappen en locatie van prentbriefkaarten en kunstmatige decors weet te verfilmen tot een opmerkelijke fotografie. Het sterduo heeft echter geen gevoel voor mythologie of uitvergrootte clichés; de fatale passie blijft ondanks talrijke liefdesscènes uiterst steriel.

credits

Regie:
Daniel Schmid
Cast:
Bernard Giraudeau, Lauren Hutton, Jean Bouise, Jean-Pierre Kalfon, Gérard Desarthe, Juliette Brac, Patrick Thursfield, Mustapha Tsouli
Muziek:
Carlo d' Alessio
Jaar:
1982
Alt. titels:
Worte kommen meist zu spät
Genres:
Mysterie, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Zwitserland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Hécate (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken