The Haunted Palace

1963, Roger Corman, 85 minuten

Verenigde Staten 1963. Horror van Roger Corman. Met o.a. Vincent Price, Debra Paget, Lon Chaney jr, Frank Maxwell en Leo Gordon.

VPRO Cinema

De jonggehuwden Price en Paget nemen hun intrek in de voorouderlijke burcht in Arkham. Ze worden koel ontvangen door de dorpelingen die vijandig staan tegenover de familie, omdat een van hun voorvaders een paar eeuwen geleden door zwarte magie heel wat onheil heeft gesticht en het dorp vervloekte. De boze geest zweeft nog rond in het kasteel en Price raakt in zijn ban. Intelligente mengeling van het universum van Poe en de verbeeldingskracht van Lovecraft, op wiens The Case of Charles Dexter Ward het scenario van Charles Beaumont gebaseerd is. Met klassieke ingrediënten, eigen aan het genre, kan Corman een akelige bevreemdende sfeer creëren. De film wordt ten onrechte miskend maar hoort eigenlijk niet thuis in Corman's Edgar Allen Poe-cyclus.

credits

Regie:
Roger Corman
Cast:
Vincent Price, Debra Paget, Lon Chaney jr, Frank Maxwell, Leo Gordon, Elisha Cook jr, Cathy Merchant, Milton Parsons, John Dierkes
Muziek:
Ronald Stein
Jaar:
1963
Alt. titels:
Haunted Palace, The, Malédiction d'Arkham, La
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Black magic
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Haunted Palace (1963) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer