Verenigde Staten 1967. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Walter Brennan, Matthew Garber, Karen Dotrice, Richard Deacon en Tom Lowell.

VPRO Cinema

Schatrijke bosexploitant Brennan en zijn neefje en nichtje ontmoeten gnoom Lowell. Lowell en zijn grootvader zijn de laatste gnomen in het bos, en als hij niet vlug trouwt zal zijn grootvader ook sterven. Met het verdwijnen van de bossen zijn veel gnomen verdwenen, en het knaagt aan Brennan dat hij de ondergang van de aardmannetjes op zijn geweten heeft. Ze gaan op zoek naar andere gnomen, maar dan krijgt McClory, de eigenaar van een curiosa-kabinet, lucht van de zeldzame wezens, en met een list kan hij hen ontvoeren. Plezierige fantasie, die de jongeren zal boeien door de vreemde figuurtjes en waarin de ouderen duidelijk een waarschuwing zullen zien voor het onverantwoord kappen van bossen. Ellis Kadison schreef het scenario van deze uitstekende Disney-productie, die is gebaseerd op een roman van Upton Sinclair. Edward Colman zorgde voor een sprookjesachtig gekleurde fotografie.

credits

Regie:
Robert Stevenson
Cast:
Walter Brennan, Matthew Garber, Karen Dotrice, Richard Deacon, Tom Lowell, Sean McClory, Ed Wynn, Jerome Cowan, Charles Lane, Maudi Prickett, Ellen Corby, Frank Cady
Scenario:
Ellis Kadison
Muziek:
Robert B. Sherman, Richard M. Sherman, Buddy Baker
Jaar:
1967
Alt. titels:
Gnome-Mobile, The, Dwergexpress, De
Genres:
Fantasy, Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm, Disney-film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Gnome-Mobile (1967) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken