Duitsland 1992. Mysterie van Doris Dörrie. Met o.a. Hansa Czypionka, Özay, Doris Kunstmann, Lambert Hamel en Ömer Simsek.

VPRO Cinema

In een geheel eigen spirituele stijl die zich zeker mag meten met Dashiel Hammet- en Raymond Chandlerachtige scenario`s, een spannende detectivefilm over de perfect Duits sprekende Turkse wees en private-eye Czypionka, die echter geen woord Turks spreekt. Hij krijgt opdracht van landgenote Ozay om haar vermiste vader op te sporen. De film begint op Czypionka`s verjaardag (vandaar de titel) en voert de kijker naar de rosse milieus van Frankfurts onderwereld en ontmaskert uiteindelijk een moorddadige corruptie bij de politie. Naar de bestseller van Jakob Arjouni door Dörrie zelf bewerkt tot een script met rake parodieën op de hedendaagse Duitse samenleving. Czypionka werd gelouwerd met de Beierse filmprijs als meest belovende acteur van het jaar. Camerawerk van Helge Weindler.

credits

Regie:
Doris Dörrie
Cast:
Hansa Czypionka, Özay, Doris Kunstmann, Lambert Hamel, Ömer Simsek, Ulrich Wesselmann, Christian Schneller, Meret Becker, Emine Sevgi Ozdamar, Nina Petri, àzay
Camera:
Helge Weindler
Muziek:
Peer Raben
Jaar:
1992
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Detectivefilm, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Happy Birthday, Türke! (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken