Hyènes

1992, Djibril Diop Mambéty, 110 minuten

Verenigd Koninkrijk/Zwitserland/Senegal/Nederland/Frankrijk 1992. Drama van Djibril Diop Mambéty en Djibril Diop Mambetty. Met o.a. Mansour Diouf, Ami Diakhate, Mahouredia Gueye, Issa Ramagelissa Samb en Faly Gueye.

VPRO Cinema

Een door prostitutie rijk geworden oude vrouw keert, om zich op de man te wreken die haar destijds daartoe dwong, naar haar arme Senegalese dorp terug. De dorpelingen kanten zich aanvankelijk tegen het doodvonnis dat zij geveld heeft. Rijkdom blijkt echter sterker dan ideologie en uiteindelijk weet de vrouw alle inwoners voor zich te winnen. Deze parabel, gebaseerd op Friedrich D[KA3]urrenmatts [KL]Der Besuch der alten Dame[KLE], werd in 1964 al verfilmd onder de titel DER BESUCH (THE VISIT) met Ingrid Bergman en Anthony Quinn in de hoofdrollen. De Senegalese regisseur Mambéty verplaatste het gegeven naar Afrika, maar de essentie bleef behouden, het gegeven is universeel en in die zin ook op zijn plaats op het zwarte continent. Er is wel het exotische decor van een stoffig stadje in de Sahel maar de zwakke dramatische overtuigingskracht van de onbekende acteurs en de magere karaktertekening komen de boodschap niet ten goede. Scenario van regisseur Mambéty. Camerawerk van Matthias Kälin.

credits

Regie:
Djibril Diop Mambéty, Djibril Diop Mambetty
Cast:
Mansour Diouf, Ami Diakhate, Mahouredia Gueye, Issa Ramagelissa Samb, Faly Gueye, Kaoru Egushi, Djibril Diop, Mbaba Diop, Omar Ba
Scenario:
Djibril Diop Mambéty
Camera:
Matthias Kälin
Muziek:
Wasis Diop
Jaar:
1992
Alt. titels:
Ramatou
Genres:
Drama, Komedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Senegal, Nederland, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Hyènes (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer