The High Bright Sun

1965, Ralph Thomas, 114 minuten

Verenigd Koninkrijk 1965. Avonturenfilm van Ralph Thomas. Met o.a. Dirk Bogarde, George Chakiris, Susan Strasberg, Denholm Elliott en Grégoire Aslan.

VPRO Cinema

Op Cyprus woedt rond 1957 het verzet tegen de Britse bezetter in alle hevigheid. Amerikaanse Strassberg is op bezoek bij vrienden van haar ouders. Ze beseft niet dat ze in een bolwerk van de terroristen zit en weigert Britse officier Bogarde alle medewerking. Tot ze verliefd op hem wordt en inziet dat wat de knappe Chakiris uithaalt, niet echt door de beugel kan. Het is vooral deze love-story die een groot deel van de film verknoeit. Scenarioschrijver Ian Stuart Black, die zich liet inspireren door zijn eigen roman, had zich beter wat meer kunnen verdiepen in de Brits-Cypriotische wanverhouding. Mooie fotografie op locatie van Ernest Steward. In Amerika ingekort tot 101m en uitgebracht onder de titel MCGUIRE GO HOME. Op video is de film ook te vinden onder de titel A DATE WITH DEATH: THE HIGH BRIGHT SUN.

credits

Regie:
Ralph Thomas
Cast:
Dirk Bogarde, George Chakiris, Susan Strasberg, Denholm Elliott, Grégoire Aslan, Colin Campbell, Paul Stassino, Nigel Stock, George Pagtell, Joseph Furst, Katherine Kath
Muziek:
Angelo Francesco Lavagnino
Jaar:
1965
Alt. titels:
High Bright Sun, The, McGuire, Go Home!, A Date With Death: The High Bright Sun
Genres:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

The High Bright Sun (1965) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer