Duitsland 1983. Drama van Rainer Boldt. Met o.a. Renate Schroeter, Wigand Witting, Johanna Rudolph, Mathias Nitschke en Antje Hagen.

VPRO Cinema

Een plutoniumtransport komt in botsing met een tankwagen, net buiten de stad Schleebush. De omgeving wordt geïsoleerd, maar de overlevenden worden al snel erg ziek. Als blijkt dat de autoriteiten van plan zijn het hele geval te minimaliseren, proberen ze in konvooi de stad te verlaten. Het leger krijgt bevel het konvooi te stoppen... Dit THE DAY AFTER-achtige doemverhaal is goed geschreven, maar iedere emotionele impact wordt gesmoord onder de logge regie van Boldt en de houterige vertolkingen. Oorspronkelijk gemaakt voor de WDR, maar die vond de film toch te akelig om uit te zenden, na oneindig veel sterkere tv-films als THE DAY AFTER en THREADS bepaald bizar. De film kreeg uiteindelijk een beperkte bioscooprelease, maar aangezien de zwakke dramatische spankracht in de bioscoop nog meer opviel werd het een flop.

credits

Regie:
Rainer Boldt
Cast:
Renate Schroeter, Wigand Witting, Johanna Rudolph, Mathias Nitschke, Antje Hagen, Karl-Heinz von Hassel, Werner Schwuchow
Jaar:
1983
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Im Zeichen des Kreuzes (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken