Kejsaren

1978, Jösta Hagelbäck, 95 minuten

Zweden 1978. Drama van Jösta Hagelbäck. Met o.a. Anders Ȧberg, Bo Lindström, Anna Lindroth, Rune Ek en Katarina Strandmark.

VPRO Cinema

Rond de eeuwwisseling is een aantal Poolse gastarbeiders als stakingsbrekers naar Zweden gehaald, maar ze werden nooit in de samenleving geïntegreerd. Een ietwat debiele half-Poolse jongen gaat vlak voor WO II naar zijn vaderland, maar kan de overgang van het plattelandsisolement naar de stadschaos en oorlogsdreiging niet verwerken en vlucht mentaal weg in grootheidswaan. De uit losse episoden en een documentaire proloog opgebouwde film heeft een ballade-achtige stijl en een vorm die de barre dramatiek van de scènes acceptabel maakt, maar voor hen die niet bekend zijn met de historie en sociale problematiek van Zweden kan de dramatiek storend ondoorzichtig zijn. Toch meer dan alleen maar interessant en in ieder geval in visueel opzicht een opmerkelijk debuut.

credits

Regie:
Jösta Hagelbäck
Cast:
Anders Ȧberg, Bo Lindström, Anna Lindroth, Rune Ek, Katarina Strandmark, Ralf Glaerum, Sigurd Björling, Jan Jönsson, Grazyna Brattander, Göte Fyhring
Muziek:
Ragnar Grippe
Jaar:
1978
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Zweden


op televisie
0 uitzendingen

Kejsaren (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer