Canada/Italiƫ 1988. Drama van Michael Anderson. Met o.a. Burt Lancaster, Ben Cross, Olivia Hussey, Daniel Olbrychski en Jo Champa.

VPRO Cinema

Een drakerig mystiek verhaal over liefde en de huwelijkstrouw gezien vanuit een orthodox RK-standpunt. De handeling strekt zich uit over twee keer twee generaties, die hun oorsprong hebben in Polen vlak voor het uitbreken van WO II en waarvan er [KA1]e[KA1]en, een jong stel net op tijd naar Canada emigreert. Hun nakomelingen komen dan weer op (toevallige wijze) met elkaar in contact. Het betreft de verfilming van een verhaal van paus Johannes Paulus II, die toen hij bisschop van Krakau was het onder pseudoniem had gepubliceerd. Als het niet gebaseerd geweest zou zijn op het verhaal van zo`n bijzondere oorspronkelijke auteur zou deze televisiefilm met een aantal hoofdrolspelers van naam verder niet opgevallen zijn en beperkt gebleven tot de kring van volgelingen van de ten toon gebrachte opvattingen. Gefilmd op locatie in Polen, Canada en tot stand gekomen met financiele medewerking van de Oostenrijkse omroep (ORF), de Italiaanse omroep (RAIUNO) en de Duitse (ZDF).

credits

Regie:
Michael Anderson
Cast:
Burt Lancaster, Ben Cross, Olivia Hussey, Daniel Olbrychski, Jo Champa, Andrea Occhipinti, Melora Hardin, Jonathan Crombie
Jaar:
1988
Alt. titels:
Jeweller's Shop, The
Genres:
Drama, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Canada, Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

The Jeweller's Shop (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken