Kronika wypadków miłosnych

1986, Andrzej Wajda, 125 minuten

Polen 1986. Romantiek van Andrzej Wajda. Met o.a. Paulina Młynarska, Piotr Wawrzy[KA1]nczak, Bernadetta Machała, Jarosław Gruda en Dariusz Dobkowski.

VPRO Cinema

De eerste film die Wajda in Polen maakte sinds CZLOWIEK Z ZELAZA (1981), werd gemaakt in 1985 en uitgebracht in 1986 en vertelt een nostalgisch liefdesverhaal over tieners. Als de jongen zakt voor zijn eindexamen, plegen de jonge geliefden symbolisch zelfmoord om wakker te worden geschud door het uitbreken van WO II. Deze schijnbaar a-politieke film is gebaseerd op de autobiografische roman van Tadeusz Konwicki, die in het verhaal voorkomt als melancholieke getuige. Op schitterende wijze wordt zijn geboortestreek Litouwen, die ten tijde dat de film gemaakt werd een deel was van de Sovjetunie, gereconstrueerd. Ook bekend als CHRONICLE OF LOVE AFFAIRS.

credits

Regie:
Andrzej Wajda
Cast:
Paulina Młynarska, Piotr Wawrzy[KA1]nczak, Bernadetta Machała, Jarosław Gruda, Dariusz Dobkowski, Tadeusz Łomnicki, Krystyna Zachwatowicz, Tadeusz Konwicki, Joanna Szczepkowska, Gabriela Kownacka
Jaar:
1986
Alt. titels:
Chronicle of Love Affairs
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Polen


op televisie
0 uitzendingen

Reageer