Verenigde Staten 1956. Western van Raoul Walsh. Met o.a. Clark Gable, Eleanor Parker, Jo Van Fleet, Jean Willes en Barbara Nichols.

VPRO Cinema

Vier broers maken bij een postkoetsoverval een fortuin buit. Bij een explosie sterven er drie; de vierde kan ontkomen. Hun moeder, Ma McDade (Van Fleet), waakt als een tiran over de vier echtgenotes van haar zonen. Zij weet waar de schat verborgen is. Op een dag arriveert de gewonde avonturier Dan Kehoe (Gable) op de ranch. Hij wordt verzorgd en de vrouwen vallen voor zijn charme, met uitzondering van Sabina (Parker). Ze beseffen niet dat Dan op zoek is naar de schat. Zwakke acteerprestaties van zowel Walsh als Gable, die zich duidelijk niet goed in zijn rol kon inleven. Er zitten bovendien wel wat mankementen in het scenario van Margaret Fitts en Richard Alan Simmons. Wel een aanvaardbaar beeld van het einde van het western-tijdperk. Het fraaie camerawerk van Lucien Ballard en de melodieuze score van Alex North vormen ook een pluspunt. Gefilmd in CinemaScope.

credits

Regie:
Raoul Walsh
Cast:
Clark Gable, Eleanor Parker, Jo Van Fleet, Jean Willes, Barbara Nichols, Sara Shane, Jay C. Flippen, Arthur Shields, Roy Roberts
Scenario:
Margaret Fitts
Muziek:
Alex North
Jaar:
1956
Alt. titels:
King and Four Queens, The, Poker mit vier Damen, Heisser Süden
Genres:
Western, Komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The King and Four Queens (1956) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken