Verenigde Staten 1978. Western van Robert Ellis Miller. Met o.a. Dennis Weaver, Elroy Phil Casados, Devon Ericson, Joseph Running Fox en Lois Red Elk.

VPRO Cinema

In 1911 wordt een wilde Indiaan gevangen genomen. Niemand weet vanwaar hij komt of wie hij is. Antropoloog Weaver ontdekt dat hij de laatste vertegenwoordiger is van de Yahi-stam, die jaren geleden als uitgestorven beschouwd werd. Hij trekt zich het lot van de man aan en geeft hem een onderkomen in zijn museum in Californië. Aangrijpende verfilming van de waargebeurde geschiedenis van de genadeloze afslachting door blanken van een hele Indianenstam. Van de weinigen die konden ontsnappen overleefde alleen de betrokkene, die bekend werd als Ishi. Goede vertolking en uitstekend tijdsbeeld. Dalton Trumbo startte het scenario, dat na zijn dood beëindigd werd door zijn zoon Christopher. Ze baseerden zich op het boek van Theodora Kroeber. Knap in beeld gebracht door Woody Omens. In 1992 werd deze geschiedenis opnieuw verfilmd door Harry Hook als THE LAST OF HIS TRIBE.

credits

Regie:
Robert Ellis Miller
Cast:
Dennis Weaver, Elroy Phil Casados, Devon Ericson, Joseph Running Fox, Lois Red Elk, Michael Medina, Joseph Runningfox, Eloy Phil Casados
Camera:
Woody Omens
Muziek:
Maurice Jarre
Jaar:
1978
Genres:
Western
Trefwoorden:
Indianen-drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen