Verenigd Koninkrijk 1961. Horror van Jack Clayton. Met o.a. Deborah Kerr, Sir Michael Redgrave, Peter Wyngarde, Megs Jenkins en Pamela Franklin.

VPRO Cinema

Eersteklas fantastische thriller gebaseerd op het boek van Henry James The Turn of the Screw, dat eigenlijk als een plot voor een opera geschreven was. Kerr is gouvernante die in een verafgelegen landhuis zorgt voor de opvoeding van twee wezen, die netjes opgevoed lijken. Dan worden ze lastig gevallen door spookachtige verschijningen waarvan Kerr zich afvraagt of ze wel of niet echt zijn. Ze raakt overspannen en ze denkt dat er een complot is gesmeed door de boze geesten van de voormalige rentmeester en de ex-gouvernante die de zielen van de kinderen in hun bezit willen nemen. Algauw weet ook de kijker het verschil niet meer tussen 'Dichtung und Wahrheit'. De film is een hoogtepunt van zijn decennium. Het scenario is van William Archibald, John Mortimer en Truman Capote, en het werd op schitterende wijze in beeld gebracht.

credits

Regie:
Jack Clayton
Cast:
Deborah Kerr, Sir Michael Redgrave, Peter Wyngarde, Megs Jenkins, Pamela Franklin, Martin Stephens, Clytie Jessop, Michael Redgrave
Scenario:
William Archibald, Truman Capote
Productie:
Jack Clayton
Camera:
Freddie Francis
Muziek:
Georges Auric
Montage:
Jim Clark
Jaar:
1961
Alt. titels:
Innocents, The, Schlo┬ž des Schreckens
Genres:
Horror, Drama, Thriller
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

The Innocents (1961) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken