Duitsland 1983. Drama van Nicolai Müllerschön, Richard L. Wagner, Susanne Blänkner en Wolfgang Rühl. Met o.a. Ian Moorse, Anja Schüte, Alexandra Curtis, Anton Pfeffer en Dieter Rozowski.

VPRO Cinema

Het middelpunt van de film is het jeugdcafé 'Capri' in het modieuze Schwabing in München, waar veel studenten wonen. In vier episoden wordt de dagelijkse gang van zaken voor de vijftien tot twintig-jarigen die elkaar hier ontmoeten voorgesteld. Hun leven wordt gekenmerkt door aanpassing aan de schijnwereld van de consumptiemaatschappij. Een overmoedige en statische vierluik waarin met veel gepraat getracht wordt een maatschappijkritische boodschap te verkondigen. Aan dit wanprodukt werden omroepbijdragen van de belastingbetaler verbrand. Het eerste schuifje is getiteld SCHNELLE NACHT met Moorse en Schüte en is geregisseerd door Müllerschön, het tweede is LUXUS van Wagner met Pfeffer en Curtis, die ook in TESTSCHOCK van Blänkner zitten en het vierde is IN EINER FREMDEN STADT van Rühl met Rozowski en Lünch.

credits

Regie:
Nicolai Müllerschön, Richard L. Wagner, Susanne Blänkner, Wolfgang Rühl
Cast:
Ian Moorse, Anja Schüte, Alexandra Curtis, Anton Pfeffer, Dieter Rozowski, Daniela Lünch, Wolfgang Scherer, Alice Stepanek, Karlheinz Böhm, Christine Kaufmann
Muziek:
Joachim Witt
Jaar:
1983
Alt. titels:
Schnelle Nacht, Luxus, Testschock, In einer Fremden Stadt
Genres:
Drama, Romantiek, Experimenteel
Trefwoorden:
Sociaal drama, Experimentele film, Romantisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Inflation im Paradies (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken