Verenigd Koninkrijk 1984. Drama van Christopher Morahan en Jim O'Brien. Met o.a. Susan Wooldridge, Art Malik, Tim Pigott-Smith, Matyelok Gibbs en Zohra Segal.

VPRO Cinema

Mini-serie in veertien delen. De imposante verfilming van het literaire vierluik THE RAJ QUARTET van Paul Scott. Opgenomen in India werd dit de duurste serie die ooit in Engeland is gemaakt. Maar het resultaat was er dan ook naar, en de serie werd met veel succes overal ter wereld vertoond. Het verhaal speelt zich af tussen 1942 en 1947 in het toen nog door de Engelsen overheerste India. Problemen genoeg: de Japanners waren in aantocht en vormden een ernstige bedreiging, en Gandhi en de zijnen wilden de Engelsen weg hebben. In die situatie ontstaat een relatie tussen de journalist Hari Kumar (Malik) en de Engelse Daphne Manners (Wooldridge). Het hoofd van de politie, Ronald Merrick (Pigott- Smith), doet alles om de relatie onmogelijk te maken. Daarbij is hij zelf verliefd op Manners.

credits

Regie:
Christopher Morahan, Jim O'Brien
Cast:
Susan Wooldridge, Art Malik, Tim Pigott-Smith, Matyelok Gibbs, Zohra Segal, Rachel Kempson, Kamini Kaushal, Janet Henfrey, Peggy Ashcroft, Courtney Thorne-Smith
Jaar:
1984
Alt. titels:
Jewel in the Crown, The
Genres:
Drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Jewel in the Crown (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken