Idi I Smotri

1985, Elem Klimov, 142 minuten

SU/Rusland 1985. Oorlogsfilm van Elem Klimov. Met o.a. Alexei Kravchenko, Olga Mironova, Lubomiras Lauciavicus, Vladas Bagdonas en Viktor Lorents.

VPRO Cinema

Een sterke anti-oorlogsfilm over een jongen, een tiener die eigenlijk nog een kind is, die bij de partizanen wordt ingelijfd tijdens WO II. Aanvankelijk vindt hij het wel avontuurlijk, maar als hij kennismaakt met de verschrikkingen van de oorlog, gaat die valse glans er gauw vanaf. Als hij tijdens gevechtshandelingen afgedwaald raakt van zijn groep, probeert hij met een meisje zijn weg terug te banen naar zijn geboortedorp. Daar hebben de Duitsers beestachtig huisgehouden en iedereen vermoord. Hij realiseert zich zijn onmacht en merkt dat hij volwassen is geworden. Indrukwekkende fotografie van Alexei Rodionov, die het contrast tussen de fraaie natuur en de vernietiging goed uitnut en uitstekende spelprestaties. Gesitueerd in Wit-Rusland omstreeks 1943. Scenario van Alexandre Adamovitch en Klimov.

credits

Regie:
Elem Klimov
Cast:
Alexei Kravchenko, Olga Mironova, Lubomiras Lauciavicus, Vladas Bagdonas, Viktor Lorents, Liubomiras Laucevicius, Olga Mironowa, Alexej Krawtschenko, Alexei Kravchenko
Scenario:
Alexandre Adamovitch, Elem Klimov
Camera:
Alexei Rodionov
Muziek:
Oleg Yanchenko
Jaar:
1985
Alt. titels:
Va et regarde, Komm und sieh
Genres:
Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
SU, Rusland


op televisie
0 uitzendingen

Idi I Smotri (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer