Kuarup

1989, Ruy Guerra, 90 minuten

Brazilië 1989. Drama van Ruy Guerra. Met o.a. Traumaturgo Ferreira, Fernanda Torres, Claudio Mamberti, Claudia Ohana en Umberto Magnani.

VPRO Cinema

De bespiegelingen van een jonge jezuïet - ooit heen en weer geslingerd tussen liefde, passie en verantwoording. Hij komt terecht tussen de Xingo-Indianen in het hartje van de rimboe en droomt van een geestelijk El Dorado. Hij vereenzelvigt zich steeds meer met hun lot door de verdwijning van een jonge vrouw en ontdekt dat hun bestaan vertroebeld wordt door vieze zaakjes van de ambtenaren en plaatselijke bestuurders. Hij keert zich daarom tegen het militaire regime. Een film met antropologische trekken van één van de meest prestigieuze Braziliaanse filmmakers. De film schept een fraai beeld van de innerlijke en uiterlijke belevingswereld. Gebaseerd op de bestseller van Antonio Collado. Gesitueerd rond 1955.

credits

Regie:
Ruy Guerra
Cast:
Traumaturgo Ferreira, Fernanda Torres, Claudio Mamberti, Claudia Ohana, Umberto Magnani, Ewerton De Castro, Roberto Bomfin, Mauricio Mattar, Claudia Raia, Maitê Proença, Taumaturgo Ferreira
Jaar:
1989
Alt. titels:
Die Dèmonen des Dschungels
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Brazilië


op televisie
0 uitzendingen

Kuarup (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer